top of page

Waarom ik ervoor kies om mijn ontwerpen niet te rhodineren.

Wat is rhodineren?

Rhodineren is het aanbrengen van een dun laagje rhodium (zilverwit overgangsmetaal) op het juweel.

U heeft het zeker wel eens meegemaakt: u koopt een prachtige wit gouden of stralende zilveren ring, maar na enkele weken begint de gele gloed van de ring af te tekenen of vertoont uw zilveren ring matte plekken. En nu? 

Een juweel is vervaardigt uit een edelmetaal (zilver of goud, of soms zelfs een goedkoop onedel metaal) en voorzien van een laagje rhodium. Rhodium is een extreem wit metaal dat in een laagje van zelfs 0.002 mm over de ring wordt aangebracht. Hetzelfde wordt vaak gedaan met wit gouden ringen om zo toch die extra stralende glans te krijgen.

Waarom ik ervoor kies om dit niet standaard te doen.

Een vaak gebruikt argument is dat het sieraad er krasbestendiger van wordt. Tevens zou het extra laagje rhodium een beetje ruw zijn waardoor het minder snel van je vinger glijdt. Maar waarom een mooi edelmetaal verstoppen onder een nieuw jasje?

Ik persoonlijk ben er geen voorstander van want ook dit ultradunne laagje slijt er vaak heel snel vanaf en zal het de ring dan ook helemaal niet krasbestendig maken. Wat het makkelijk afglijden van een ring betreft is er volgens mij maar één oplossing en dat is de ring goed passend te maken.

IMG_3397.jpg
IMG_4561.jpg
IMG_4861.jpg

Eerlijke en natuurlijke materialen.

Het is mijn persoonlijke keuze om ervoor te kiezen te werken met eerlijke en pure materialen. Dit wilt zeggen dat ik standaard mijn juwelen niet laat vergulden of verzilveren. Mijn keuze gaat uitsluitend naar een kwalitatief edelmetaal (zilver, witgoud, geel goud, ...)

Bij JESS is het "what you see is what you get!"

IMG_5171.jpg
IMG_4588.jpg

Voor ieders budget en naar ieders smaak.

Elk edel of onedel metaal kan voorzien worden van een gerhodineerd laagje. Zelfs een zilveren ring kan gerhodineerd worden met een gouden laagje indien gewenst, om zo de looks van een gouden juweel te verkrijgen, uiteraard voor een aanzienlijk kleiner budget dan een volgoudenjuweel. 

Let wel op: dit laagje zal (vooral bij ringen) na enige tijd slijtage vertonen waardoor het proces van het rhodineren op jaarlijkse basis best wordt herhaald wil men het juweel mooi houden.

 

Ik wil wel dat jouw juweel er mooi blijft uitzien!

Dat wil jij zeker en vast ook!

Het is heel moeilijk om te zeggen wanneer een juweel wat zal verkleuren of zijn glans zal verliezen. Dit is afhankelijk van zowel de lucht als blootstelling aan ander invloeden (producten, bepaalde dagelijkse handelingen, vochtigheid, ...). 

Je kan je juweel zelf zo lang mogelijk mooi houden door het af en toe zelf te reinigen. Dit kan door het in een badje van heet/warm water te leggen, voor enkele minuten en daarna goed te drogen. Je kan eventueel wat extra poetsen met een katoenen doekje.

 

Ik bied bij elk verkochte juweel uit de JESS collectie een GRATIS poets- en glansbeurt aan wanneer jij zelf vind dat jouw juweel niet meer op en top straalt. 

  • Facebook
  • Instagram

designed_by_JESS . Jessica Di Dio

Genk, Belgium

bottom of page