top of page

f a b r i c s 

IMG_4572.jpg

FABRICS COLLECTIE

"FABRICS" is een collectie van unieke handgemaakte juwelen.

Elk stuk wordt handmatig gevormd. In deze collectie zal je geen twee paar identieke oorbellen vinden of of 5 x dezelfde ring. 

Juwelen uit de FABRICS collectie worden ontworpen door middel van de "verloren was techniek". Een ontwerp methode waarbij juwelen in een edelmetaal gegoten worden vanuit een handgevormd/handgesneden wassen model. Deze eeuwenoude techniek werd door de Egyptenaren reeds toegepast voor het vervaardigen van juwelen.

Positieve vormen van het juweel worden eerst in was gemaakt. Hierna worden de verschillende juwelen aan een gietboom geplakt, een vertakte structuur van gietkanalen De hele gietboom wordt vervolgens in meerdere sappen voorzien van een keramische laag. Onder hoge druk wordt de was gesmolten en loopt het uit de boom. De overgebleven keramische buitenvorm wordt op hoge temperatuur uitgebakken en vormt de gietvorm. Hierna wordt keramische vorm volgegoten met het gewenste vloeibare edelmetaal. Eens de vorm afgekoeld is, worden de juwelen losgeslepen van de gietvorm.

Na dit hele gietproces wordt elk stuk handmatig bewerkt en samengesteld tot een uniek juweel. 

Een juweel vervaardigd door middel van de verloren was techniek gaat gemiddeld door een productieproces minstens een drietal weken.

  • Facebook
  • Instagram

designed_by_JESS . Jessica Di Dio

Genk, Belgium

bottom of page