top of page

g e m s t o n e s

IMG_8861.jpg

GEMSTONES

GEMSTONES / EDELSTENEN, het zijn zeldzame gesteenten die meestal worden verwerkt in sieraden en sierobjecten. Ze zijn duurzaam, zeldzaam en gewoonweg prachtig in hun bestaan.

Zelf ben vooral te vinden voor ruwe edelstenen. Hun grillige vorm spreekt verhalen, het laat ons zien waar onze prachtige natuur toe in staat is. Welke pracht en pralen we moeten koesteren. Elk juweel waarin een ruwe edelsteen verwerkt zal worden, is daarom uitermate speciaal en uniek in haar soort.

Edelstenen kunnen in veel verschillende vormen geslepen worden. Het basisonderscheid wordt gemaakt tussen cabochon, waarbij de edelsteen in een bolle vorm wordt geslepen, en gefacetteerd, waarbij het oppervlak van de edelsteen wordt geslepen in verschillende facetten. Bij het slijpen kijkt men naar verschillende eigenschappen van de steen, waaronder de kleur, kleurverdeling, insluitsels, speciale lichteffecten...

Natuurlijke processen bepalen het ontstaan van de edelstenen en hun eigenschappen, zoals kleur, vorm, zuiverheid, werking, kracht, ... 

In het binnenste van de aarde gaat het gesteente door verschillende cyclische natuurlijke processen, van de vorming tot aan zijn slijtage. De rots cyclus stelt het gesteente bloot aan verschillende klimaatomstandigheden, wat uiteindelijk eindigt in de vorming van de edelstenen. 

De helende eigenschappen van edelstenen, stenen en mineralen. Daar is veel over geschreven.

Heb je zelf een tof idee over een unieke edelsteen in jouw bezit? Wil je deze graag verwerken in een juweel? Samen met jou stel ik graag een uniek juweel samen, geheel volledig volgens jouw eigen ideeën en visie. 

Tijdens een eerste persoonlijk intake gesprek luister ik graag naar jouw jouw ideeën over zowel vorm, kleur, materiaal, ... Hierna ga ik aan het werk en stel ik voor jou enkele mogelijkheden samen, al-dan-niet aan de hand van enkele draft/pas juwelen.

Met jouw tevredenheid in het achterhoofd houdend en de persoonlijke aanpak die ik hoog in het vaandel draag, stel ik geen limiet op het aantal aanpassingen. Jouw juweel moet tenslotte ook écht jóuw juweel zijn. 

Na de kritische blik en na de aanpassingen kruip ik terug achter mijn werkbank, deze keer voor het definitieve ontwerp van jouw juweel . 

Uiteraard is de productietijd hier steeds verschillend. Afhankelijk van de verschillende aanpassingen en wijzigingen kan het zijn dat de productietijd wat langer is. 

  • Facebook
  • Instagram

designed_by_JESS . Jessica Di Dio

Genk, Belgium

bottom of page